Na stole nie zabrakło sałaty, pomidorów, ogórków, rzodkiewek i innych zdrowych składników. O swojskie pieczywo zadbała nasza starsza koleżanka. Ado, dziękujemy za upieczenie pysznego chleba!
Wspólnie zadbaliśmy o podstawowe zasady higieny, czyli umycie rąk i odpowiednie przygotowanie stołu. Wszystkie dzieci z zaangażowaniem dobierały składniki, aby każda kanapka wyglądała wyjątkowo. Rzeczywiście były smaczne, zdrowe i pięknie ozdobione. Dzieci przy robieniu kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe.
Marta nauczyła koleżanki i kolegów, jak złożyć serwetki, które ozdobiły nasz stół. W ramach savoir-vivre’u przy stole, uczniowie poznali zasady kulturalnego spożywania posiłku. Zajęcia praktyczne wywołały wiele radości. Uczniowie wykonali tyle kanapek, że wystarczyło na poczęstunek dla innych klas. Pierwszaki były bardzo dumne, gdy słyszały pochwały i podziękowania za pyszne śniadanie.